Известие

Collapse
No announcement yet.

Въздушни възглавници

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въздушни възглавници

Здравейте, онзи ден ме удариха странично на градско, отклони ме от правия път и се натресох на бордюра. От цялата работа имам счупен носач, амортисйори и сгънат преден калник. Трябва ли при подобен удар да се отворят въздушните възглавници, защото не се отвориха и колата ми е 2ра употреба и под боята на бронята прозира друг цвят. Също така заслужава ли си да я оправям или да си взимам друга?

нямаш странични възглавници, така че няма какво да се отваря. за другото сам си направи сметката.
    точка

Comment

Първоначално публикувано от vodafona Покажи съобщение
      Здравейте, онзи ден ме удариха странично на градско, отклони ме от правия път и се натресох на бордюра. От цялата работа имам счупен носач, амортисйори и сгънат преден калник. Трябва ли при подобен удар да се отворят въздушните възглавници, защото не се отвориха и колата ми е 2ра употреба и под боята на бронята прозира друг цвят. Също така заслужава ли си да я оправям или да си взимам друга?
      Качи няколко снимки на удъра и най вече отдолу ако можеш. Така по разказ как очакваш някой да ти даде съвет

Comment

Не знам аз не съм виждал отворен еърбек на тия кошници!поне 5 ударени съм виждал.Аз се ударих с 110 колата се помля цялата и пак не се отвори
        145 1.6 няма я вече

Comment

Кефи се, че не се е отворил...сега щеше и разбит нос да лекуваш....
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
            Кефи се, че не се е отворил...сега щеше и разбит нос да лекуваш....
            Особено ако се возиш до шофъра,там е направо страшно
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Airbag-а не може да се отвори ако не си сложил предпазния колан.Ако ще и с 230 да се удариш челно пак няма да се отвори много са редки случаите на отовен Bag с незакопчан предпазен колан.Пистолетите които задеистват Airbaga се намират в долната част на коланите кадето са закрепени за пода.За това ,че ако не си бил с колана няма как да се отворят

Comment

Първоначално публикувано от Staikov Покажи съобщение
                Airbag-а не може да се отвори ако не си сложил предпазния колан.Ако ще и с 230 да се удариш челно пак няма да се отвори много са редки случаите на отовен Bag с незакопчан предпазен колан.Пистолетите които задеистват Airbaga се намират в долната част на коланите кадето са закрепени за пода.За това ,че ако не си бил с колана няма как да се отворят
                на 145/146 няма такова нещо колега. само на последните произведени бройки има кантар на пасажерската седалка, който изключва пасажерския бег ако няма никой седнал.
                точка

Comment

Кантара е друго, колегата говори за датчик в закопчалката на колана (един вид по-първобитния вариант на кантара)... Вярно е обаче, че на тези модели доколкото аз знам няма такива филми - лесно се проверява като се огледаш под седалките дали има някакви букси със жълти кабели

Comment

Ще има букса със жълт кабел най-много заради пиропатрона, който не дава обратна връзка на централата дали е закопчан колана, или не. При нашите по-стари коли, трябва да се отворят всички (макс. 2) еърбега и да гръмнат всички (макс. 2) пиропатрона в случай на сблъсък (задействане на инерционния датчик в централата).
                    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Не е задължително пиропатрона да има каквато и да било връзка с еърбега (освен косвена, че и двете трябва да "гръмнат" в една и съща ситуация)

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                        Не е задължително пиропатрона да има каквато и да било връзка с еърбега (освен косвена, че и двете трябва да "гръмнат" в една и съща ситуация)
                        E така де. И аз това имах в предвид. Малко ме е напекло слънцето днес обаче.
                        Иначе датчик за сложен колан няма, така че гърми всичко наведнъж, без значение има ли хора или гълъби в колата.
                        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                        Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Working...
                        X